7 Ağustos 2023 Pazartesi

Vientiane, bisiklet günlükleri

 Laos'un başkenti olan Vientiane kutsal Mekong nehrinin kenarına kurulmuştur ve Laos'un en büyük şehridir. Lao dilinde anlamı Sandalın Şehridir, neden Laos yazmayıp da Lao yazdığıma gelince, Laos halkı ülkelerine de kendilerine de Lao diyorlar. Onlar öyle söylüyorlarsa bize de öyle demek düşer.

 Vientiane şehri 11. veya 12. yüzyılda Kamboçya'dan gelen Phra Lak Phra tarafından kurulmuştur. 1354 yılında bölgede Lansang krallığı kurulduğunda Vientiane başkent değilmiş, 1560 yılında Kral Setthathirath Vientinae'ı başkent yapmış. 1893 yılında Fransız sömürgecilerin eline geçen Vientiane Laos 1949 da bağımsızlığına kavuşunca tekrar  başkent olmuş. Tayland ile sınır komşusudur. Vientiane şehir merkezine yaklaşık 20 km uzaklıktaki "Thai Lao Frendship Bridge" (Tayland Laos Dostluk Köprüsü) iki ülkeyi birbirine bağlamaktadır. Köprünün bir ucu Laos sınır kapısı, diğer ucu ise Tayland sınır kapısıdır.

"Thai Lao Frendship Bridge" (Tayland Laos Dostluk Köprüsü)

 "Thai Lao Frendship Bridge" (Tayland Laos Dostluk Köprüsü)

Vientiane Victoria Monument

 Vientiane Victoria Monument

 Türk Hava Yolları'nın Bangkok üzerinden aktarmalı olarak Laos'un değişik şehirlerine seferleri vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Filipinlerde ATM den para çekmek

  Kamboçya'dan Filipinler'e uçakla geçtim, Manila havaalanında indikten sonra bir ATM den kredi kartım ile para çekmeye çalıştım, ad...